ΑΥΞΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ-ΑΝΑΒΑΣΜΙΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΥΡ/ΚΩΝ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ

Εγκεκριμένη με την υπ΄αριθ. 206/99

Απόφαση Πρωτοδικείου Καλαμάτας

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ αρ.448/08 κ 101/2015

ΕΔΡΑ: Καλαμάτα Σόλωνος 7 Τ.Κ 24100

Τηλ & fax 2721093094

e-mail: eypsmessinias@gmail.com  – www.eypsmessinias.gr

Τηλ: Προέδρου 6974313194

Τηλ: Γεν. Γραμματέα 6944200121

 

Αριθ. πρωτ. : 42                                                                                                                                                       Καλαμάτα 28-4-2020

Προς: κ. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

                                                                                                                                   ΚΟΙΝ. : Μέλη μας

 

 

Την 1-4-2020 εξεδόθη η αρ. πρωτ. 18768/1-4-2020 Απόφαση Α.Π.Σ. με θέμα «Κοινοποίηση Πίνακα κενών θέσεων Πυρονόμων, Υπαξιωματικών και Πυροσβεστών, έτους 2020».

Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία του Π.Σ. ο Νομός Μεσσηνίας εμφανίζεται να έχει 153 οργανικές θέσεις, ενώ  διαθέτει 46 υπεράριθμους.

Οφείλουμε όμως να αναφέρουμε και κάποια στοιχεία που θα έπρεπε να είχαν συνυπολογιστεί κατά την κατάρτηση του άνω πίνακα.

-Συγκεκριμένα σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία του Π.Σ. ο Νομός Μεσσηνίας για το χρονικό διάστημα 1-1-2019  έως 31-12-2019 κατατάσσεται 5ος Νομός σε συνολικό αριθμό συμβάντων πανελλαδικά την στιγμή που άλλοι Νομοί με μεγαλύτερη οργανική δύναμη έχουν λιγότερο αριθμό συμβάντων.

Για δε την δεκαετία 2010-2019 κατατάσσεται 1ος Νομός σε συμβάντα στην

Περιφέρεια Πελοποννήσου

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι η Π.Υ. Καλαμάτας, από την απλή και μόνο ανάγνωση των επίσημων πινάκων του Π.Σ. , κατατάσσεται 7η σε αριθμό συμβάντων πανελλαδικά και 1η στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αξιοσημείωτο είναι ότι η Π.Υ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ την τελευταία 5 ετία σε αριθμό συμβάντων κατατάσσεται πιο ψηλά από ολόκληρους Νομούς.

Τα δε κλιμάκια του Νομού μας παρόλο που έχουν μικρότερη οργανική δύναμη από άλλες  Π.Υ. άλλων Νομών, έχουν περισσότερα συμβάντα.

Επίσης ο Νομός μας είναι ο μοναδικός στην Περιφέρεια που διαθέτει πολεμικό-πολιτικό Αεροδρόμιο το οποίο επανδρώνεται αυτή τη στιγμή με τον ελάχιστο δυνατό αριθμό πυροσβεστών (40).

– Ο Νομός μας εφέτος θα  δεχτεί 20 νέους εποχικούς πυροσβέστες, αριθμός πολύ μικρότερος από αυτούς που θα ενταχθούν στις άλλες ΔΙ.Π.Υ.Ν. της  ΠΕ.ΠΥ.Δ. Πελοποννήσου.

 

Η «ψυχρή» εμφάνιση του αριθμού των 46 υπεράριθμων, είναι πάγια και στερεή θέση της Ένωσής μας, ότι δημιουργεί λανθασμένες  εντυπώσεις, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και στις πιεστικές ανάγκες της περιοχής μας, κάθε δε ενέργεια για τυχόν αποδυνάμωση του έμψυχου δυναμικού που υπηρετεί στο Νομό μας θα επιφέρει  δυσμενείς συνέπειες.

 

Για τους λόγους αυτούς …

Ζητάμε την άμεση και ουσιαστική παρέμβασή σας για την επίλυση όλων των ανωτέρω θεμάτων, με την συνδρομή του καθενός από εσάς με τον τρόπο και στο εύρος των δυνατοτήτων του και πιο συγκεκριμένα:

-Την ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ  των Π.Υ. και Π.Κ. του Νομού μας (η οποία δεν έχει γίνει από την ιδρυσή τους) με αντίστοιχη αύξηση των οργανικών θέσεων.

-Τη δημιουργία μόνιμου Π.Κ. στο Πεταλίδι Μεσσηνίας λόγω της δημιουργίας μεγάλης τουριστικής μονάδας στην συγκεκριμένη περιοχή και των αρκετών και συνεχώς αυξημένων συμβάντων στα οποία επεμβαίνει το ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ.

 

ΣΑΣ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΟΥ Π.Σ. ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΣ.

 

 

        Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                                  ΔΗΜΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *