ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΑΝΘΙΥΓΙΕΙΝΟ

 ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ

Εγκεκριμένη με την υπ΄αριθ. 206/99

Απόφαση Πρωτοδικείου Καλαμάτας

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ αρ.448/08 κ 101/2015

ΕΔΡΑ: Καλαμάτα Σόλωνος 7 Τ.Κ 24100

Τηλ & fax 2721093094

e-mail: eypsmessinias@gmail.com  – www.eypsmessinias.gr

Τηλ: Προέδρου 6974313194

Τηλ: Γεν. Γραμματέα 6944200121

 

Αριθ. πρωτ.   30                                                                                                       Καλαμάτα 23-3-2020

 

 Προς: Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων

                                                                                                           κ. Νίκο Χαρδαλιά

                                                               Κοιν: 1. Αρχηγό Π.Σ. Υποστράτηγο κ. Στέφανο Κολοκούρη                     2. ΠΟΕΥΠΣ                                              

                                                                                                               3. ΜΕΛΗ ΜΑΣ                                                                     

Κε Υφυπουργέ

Οι στιγμές που διανύει η χώρα μας λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Η Ένωσή μας ως εκπροσωπούσα την πλειοψηφία των πυροσβεστικών υπαλλήλων του Νομού Μεσσηνίας, εκφράζει τη στήριξη και την εμπιστοσύνη στις ικανότητες τόσον τις δικές σας όσον και των υπαλλήλων που στελεχώνουν την οργανωτική δομή της Γ.Γ.Π.Π. για την διαχείριση ενός τέτοιου προβλήματος, πρωτοφανούς για τα υγειονομικά αλλά και κοινωνικά δεδομένα της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Γνωρίζετε όμως, ως εκ της θέσεώς σας, ότι άμεσος και σημαντικός αρωγός στον τιτάνιο αγώνα που δίδεται από την Πολιτεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας αυτής, είναι και σύσσωμο το έμψυχο δυναμικό του Π.Σ. όπως και των άλλων Σωμάτων Ασφαλείας. Προσωπικό που όλο αυτό το χρονικό διάστημα και για όσο διάστημα θα κριθεί από την επιστημονική κοινότητα και την Πολιτεία ότι θα απαιτηθεί , υποχρεούται να μην τηρήσει τη γενικήοδηγίαπερίπαραμονήςστηνοικία του, αλλά αντίθετα να προσέλθει και παράσχει κανονικά, εν μέσω τέτοιων αντίξοων συνθηκών, τις υπηρεσίες του.

Πρακτικά όμως η συνέχιση της παροχής, εκ μέρους των Πυροσβεστικών Υπαλλήλων,του έργου τους,συνεπάγεται την παραμονή τους σε κλειστούς χώρους και τον συνωστισμό τους, με αριθμό ανθρώπων για μεγάλο χρονικό διάστημα,  τουλάχιστον  αυτό των 24 ωρών. Η διαμορφωθείσα αυτή κατάσταση όμως επαυξάνει το δυνητικό κίνδυνο μετάδοσης  του Κορωνοϊού με περαιτέρω κίνδυνο μετάδοσης του στις οικογένειες των υπάλληλων. Ο κίνδυνος αυτός ελλοχεύει πλέον καθημερινά στις Π.Υ.,  και πάρα τα σχετικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που λαμβάνονται στις κατά τόπους Π.Υ., ο κίνδυνος δεν  έχει παρέλθειούτεπροβλέπεταιάμεσοςχρονικόςορίζονταςασφαλούςτερματισμού της πανδημίας.

Για τους ανωτέρω λόγους η Ένωσή μας θεωρεί ότι πλέον καθίσταται σαφές, ότι έχει έλθει πλέον το πλήρωμα του χρόνου και ότι έχει διαμορφωθεί το έδαφος για να ενταχθεί το επάγγελμά μας στην κατηγορία των ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΙΥΓΙΕΙΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ, κατηγορία που στην τρέχουσα χρονική συγκυρία ταυτίζεται με την πανδημία του Κορωνοϊού.

Γνωρίζουμε ότι είστε αρωγός και έμπρακτος συμπαραστάτης του Π.Σ., στάση σας για την οποία θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε.

Παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκριση σας και τις σχετικές σας ενέργειες για την ένταξη αυτή.

 

Για το Δ.Σ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                 ΔΗΜΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *