ΕΠΙΣΤΟΛΗ- ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Γ.Γ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Κ. ΧΑΡΔΑΛΙΑ

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ

Εγκεκριμένη με την υπ΄αριθ. 206/99

Απόφαση Πρωτοδικείου Καλαμάτας

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ αρ.448/08 κ 101/2015

ΕΔΡΑ: Καλαμάτα Σόλωνος 7 Τ.Κ 24100

Τηλ & fax 2721093094

e-mail: eypsmessinias@gmail.com  – www.eypsmessinias.gr

Τηλ: Προέδρου 6974313194

Τηλ: Γεν. Γραμματέα 6944200121

 

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

 

Αριθ. πρωτ.  143                                                          Καλαμάτα 23-12-2019

Προς: Γενικό  Γραμματέα  Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά.

Κοιν. : ΠΟΕΥΠΣ

             Μέλη μας

 

Κε Γενικέ

Η Ένωσή μας ως εκπροσωπούσα την πλειοψηφία των πυροσβεστικών υπαλλήλων του Νομού Μεσσηνίας , θα επιθυμούσε να σάς συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων σας και να σάς ευχηθεί καλή επιτυχία και ευόδωση στις προσπάθειες που καταβάλλετε, γενικότερα για το αντικείμενο της Πολιτικής Προστασίας και ειδικότερα για το Πυροσβεστικό Σώμα.

Γνωρίζουμε ότι είστε αρωγός και έμπρακτος συμπαραστάτης του Π.Σ., στάση σας για την οποία θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε.

Με το παρόν έγγραφο θα επιθυμούσαμε να σας επισημάνουμε και τονίσουμε  ορισμένα ζητήματα, που άπτονται της λειτουργίας του Π.Σ. και  των οποίων η μη επίλυση και διευθέτηση  επιφέρουν συνέπειες  επί του συνόλου των πυροσβεστικών υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα τα θέματα, που μας απασχολούν διαχρονικά και για τα οποία ζητάμε τη συνδρομή σας, είναι τα ακόλουθα:

1.ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ-ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ. Το Π.Σ. αποτελεί την εξαίρεση στα Σώματα Ασφαλείας, αφού το χαμηλόβαθμο προσωπικό του δεν διαθέτει βαθμολόγιο, ώστε να υπάρχει βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη.

2.ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ  ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ (Π.Δ.170/1996). Αιτούμαστε της νομοθέτησης ενός συγχρόνου και δικαίου Κανονισμού Μεταθέσεων. Ο  ισχύον Κανονισμός, ως προς το αντικείμενο των μετακινήσεων εντός Νομού χωρίς κριτήρια, έχει προκαλέσει πολλές δυσλειτουργίες.

3.ΣΤΟΛΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ: Αποτελεί αδήριτη και επείγουσα ανάγκη η απόσυρση όλων των πεπαλαιωμένων   πυροσβεστικών οχημάτων και  η αντικατάσταση και ανανέωση  του στόλου. Επίσης ο ετήσιος τεχνικός έλεγχος από κρατικά ΚΤΕΟ θα ήταν προς την ορθή κατεύθυνση.

4.ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ: Προμήθεια ατομικού εξοπλισμού και σύγχρονων μέσων προστασίας .

5.ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ. Λόγω της αλματώδους τουριστικής ανάπτυξης (λιμάνια, αεροδρόμιο, αρχαιολογικοί χώροι, μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες) του Νομού Μεσσηνίας, του μεγάλου αριθμού συμβάντων (αστικά, δασικά, παροχές βοήθειας), περιοχών NATURA, αλλά και του μεγάλου δασικού όγκου και  οδικού δικτύου, αιτούμεθα τις δικές σας ενέργειες έτσι ώστε να αυξηθεί το δυναμολόγιο των Π.Υ. και Π.Κ. του Νομού μας με αντίστοιχη αύξηση των οργανικών θέσεων, για να υπάρξει αποτελεσματικότερη και ορθότερη κατανομή των πυροσβεστικών δυνάμεων στο Νομό μας, που ήδη την αντιπυρική περίοδο επωμίζεται ουσιαστικά  μεγάλος βάρος ως προς την αντιμετώπιση των πυροσβεστικών περιστατικών πανελλαδικά.

6.ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ  ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ: Είναι απαραίτητη η δημιουργία μονίμου Πυροσβεστικού Κλιμάκιου Πεταλιδίου, υπαγόμενο στην Π.Υ. Καλαμάτας, υπό το καθεστώς  24ωρης εναλλαγής βάρδιας, στελεχωμένο με μόνιμους πυροσβεστικούς υπαλλήλους με ταυτόχρονη συνδρομή των εκεί εθελοντών πυροσβεστών.

7.ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ: Ζητάμε την άμεση πρόσληψη, μέσω  διαδικασιών ΑΣΕΠ, αριθμού μόνιμων πυροσβεστικών υπαλλήλων για να καλυφθούν  όχι μόνον τα ήδη υπάρχοντα κενά σε όλες τις Π.Υ. αλλά και προς κάλυψη  κενών οργανικών θέσεων, που θα προκύψουν  είτε από επερχόμενες συνταξιοδοτήσεις προσωπικού  είτε   από άλλους λόγους όπως πχ. στις Π.Υ. Α/Λ, στις οποίες σύμφωνα με το Π.Δ. 170/1996 εκπνεύει ο τριετής χρόνος υπηρεσίας των αρχικά εκεί μετατεθειμένων το 2017 ή  λόγω  έναρξης λειτουργίας του ΜΕΤΠΕ (Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων). Σας ενημερώνουμε ότι ο αριθμός των  εξερχόμενων δοκίμων Πυροσβεστών δεν επαρκεί για  την κάλυψη των αναγκών από έμψυχο δυναμικό  που έχει το Π.Σ. στο σύνολό του.

8.ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Η θεσμοθέτηση και η εφαρμογή των απαιτούμενων σύγχρονων αυξημένων μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας κατά την εργασία των πυροσβεστών.

  1. ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ Κ.Ε.Υ.Π.Σ. (Π.Δ. 210/1992).

 

10.ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

 

Επειδή επιθυμούμε συνάντηση μαζί σας, παρακαλούμε όπως ορίσετε  τόπο και χρόνο της δικής σας επιλογής.

Για το Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                           Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                                                         ΔΗΜΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *