ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΚΑΙ Κ. ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ Π.Υ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Π.Υ. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ

Εγκεκριμένη με την υπ΄αριθ. 206/99

Απόφαση Πρωτοδικείου Καλαμάτας

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ αρ. 448/08 κ 101/2015

ΕΔΡΑ: Καλαμάτα Σόλωνος 7       Τ.Κ. 24100

Τηλ & fax 2721093094

e-mail: eypsmessinias@gmail.com   –  www.eypsmessinias.gr

Αριθ. πρωτ.  79                                                                                               Καλαμάτα   16-03-2019

                                              

                                                                                                                                         Προς: Μέλη μας

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΈΜΑ :  Συνάντηση με τον Διοικητή και τον Υποδιοικητή της Π.Υ. Καλαμάτας και της Π.Υ.  Γαργαλιάνων.

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 08-03-2019 συνάντηση των μελών της Ένωσής μας με τους Διοικητές και Υποδιοικητές των Π.Υ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ και συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο που αφορούν τόσο τον αριθμό εκπομπής των Δασικών περιπολικών, όσο και την διαχείριση του Πυροσβεστικού προσωπικού.

Ειδικότερα τέθηκε το θέμα των σημείων που έχουν επιλεγεί ως έδρες των περιπολικών και την δυνατότητα εναλλακτικών σημείων, σε θέσεις που δεν θα επηρεάζετε ο σκοπός τους, έτσι ώστε οι Πυροσβεστικοί Υπάλληλοι να επιτελούν το έργο τους σε όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες.

Η Διοίκηση από την πλευρά της μας ενημέρωσε πως κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση, και θα έχει συναντήσεις μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα με υπεύθυνους των Δήμων για τα συγκεκριμένα θέματα ενώ θα σταλούν και αιτήματα των υπηρεσιών και θα αφορούν στεγασμένους χώρους που έχουν βρεθεί κατά το παρελθόν ώστε να είναι διαθέσιμοι προς χρήση από την εκάστοτε Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στην συνέχεια τέθηκε το θέμα διαχείρισης του Πυροσβεστικού Προσωπικού στις Πυρκαγιές, με σκοπό να μην υπάρχουν άσκοπες επιφυλακές. Η απάντηση που δόθηκε από τους διοικητές ήταν ότι στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους και ανάλογα με τα εκάστοτε δεδομένα, θα γίνεται ορθή διαχείριση του προσωπικού.

Επίσης έγινε αναφορά στην μεγάλη αύξηση των πτήσεων στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας με ότι αυτό συνεπάγεται καθώς και στο ότι πρέπει να δοθεί ακόμα μεγαλύτερη προσοχή στο αστικό κομμάτι της δουλειάς μας λόγω της αλματώδους τουριστικής ανάπτυξης στο νομό μας κατά τους θερινούς μήνες.

Τέλος οι Κ. Διοικητές αφού χαρακτήρισαν τη συνάντηση αρκετά γόνιμη και χρήσιμη, ευχαρίστησαν για άλλη μια φορά όλο το Πυροσβεστικό Προσωπικό για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε την Αντιπυρική περίοδο που πέρασε.

Για το Δ.Σ.

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                                                                                          ΔΗΜΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *