ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ

Εγκεκριμένη με την υπ΄αριθ. 206/99

Απόφαση Πρωτοδικείου Καλαμάτας

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ αρ.448/08 κ 101/2015

ΕΔΡΑ: Καλαμάτα Σόλωνος 7 Τ.Κ 24100

  Τηλ & fax 2721093094

 e-mail: eypsmessinias@gmail.com  – www.eypsmessinias.gr

 

Αριθ. Πρωτ. 30                                                                          Καλαμάτα 12- 02-2017

Προς : M.Μ.Ε

 

                                                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                 

                                                                                                                                                  

Άλλη μια  χρονιά,  βρίσκει το Πυροσβεστικό Σώμα με συσσωρευμένα προβλήματα, τα οποία εν συντομία είναι τα παρακάτω. Η  πλήρης συμμόρφωση της Πολιτείας  προς τις αποφάσεις του ΣΤΕ, ένα ειδικό μισθολόγιο με αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας σύμφωνα και με τις δικαστικές αποφάσεις, τον τερματισμό των περικοπών δαπανών, την έκδοση των διευκρινιστικών εγκυκλίων που θα εξειδικεύουν την εφαρμογή των διατάξεων του ασφαλιστικού νόμου για τους ένστολους.                                     

 Το σχέδιο του Κανονισμού Μεταθέσεων, ο οποίος τροποποιείται, με μοναδικό γνώμονα  την στελέχωση των υπό ίδρυση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των αεροδρομίων που έχουν  ιδιωτικοποιηθεί και  παραχωρηθεί στην Fraport,  την στελέχωση των Κλιμακίων των Εθνικών οδών, με αποτέλεσμα τις συνεχείς μετακινήσεις Υπαλλήλων για κάλυψη ετέρων Υπηρεσιακών κενών.    Οι μετακινήσεις αυτές  εντός Νομού θα γίνονται χωρίς τα Συμβούλια Μεταθέσεων  με μόνο κριτήριο τις Πάγιες ή έκτακτες Υπηρεσιακές ανάγκες, με πρόταση του οικείου Διοικητή και απόφαση του Περιφερειάρχη. Αυτό εγκυμονεί κινδύνους  και γυρίζει το Πυροσβεστικό Σώμα δεκαετίες πίσω. Τέλος  ζητάμε την Μονιμοποίηση των Συνάδελφων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης ( Π.Π.Υ. ), αυτών που εκ του Νόμου 3938/2011 προβλέπεται.

 Όσο αφορά τώρα τα προβλήματα σε επίπεδο Νομού, είναι η μείωση των οργανικών θέσεων στο Νομό μας  συνολικά κατά δώδεκα θέσεις,  χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές ανάγκες κάθε Σταθμού και συνολικά του Νομού όπως ( Τουριστική ανάπτυξη, αύξηση των Πολιτικών πτήσεων στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας κατά 120% τα τελευταία 3 χρόνια, επισκεψιμότητα  αρχαιολογικών  χώρων,  ορεινός όγκος  κ.α.).   Η παλαιότητα των Πυροσβεστικών οχημάτων, κάποια από αυτά ξεπερνούν τα 40 χρόνια επιχειρησιακού έργου, επιφέρει μεγάλο κόστος στην συντήρηση τους.  Η μη χορήγηση ατομικών μέσων προστασίας τα τελευταία 8 χρόνια.    Όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ τόσο για την Πυρασφάλεια του Νομού μας όσο και της Χώρας.  Η Ένωσή μας έχει ενημερώσει την φυσική Ηγεσία καθώς και τους Πολιτειακούς φορείς για τα προβλήματα και τις προτάσεις μας.  Καλούμε κάθε υπεύθυνο Φορέα να αναλάβει πρωτοβουλίες, με μοναδικό  γνώμονα την επίλυση των προβλημάτων.

Η Ένωση θα συμμετάσχει  στην Ένστολη Πανελλαδική  Διαμαρτυρία που από κοινού τα Σώματα Ασφάλειας έχουν εξαγγείλει και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22-02-2017 και Ώρα 17:00 στην Αθήνα     ( Πλατεία Συντάγματος )

 

                 

 

 

 

Για το Δ.Σ

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΕΝΟΥΝΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ                                                                         ΚΤΙΣΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *