ΠΑΡΑΔΟΣΗ-ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΧΗΓΙΑΣ ΤΟΥ Π.Σ.

Πραγματοποιήθηκε στις 5 Οκτωβρίου, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή και του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Αρχηγίας του Πυροσβεστικού Σώματος, στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στην Κηφισιά.

Στην τελετή παρέστησαν η Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Χαρά Καφαντάρη, ο Βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γεώργιος- Δημήτριος Καρράς, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Αρχηγός Λ.Σ.- Ε.Α. Αντιναύαρχος ΛΣ Σταμάτιος Ράπτης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτριος Αναγνωστάκης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, η φυσική ηγεσία του Π.Σ., εκπρόσωποι των Αρχηγών Γ.Ε.ΕΘ.Α., Γ.Ε.Σ., Γ.Ε.Ν. και Γ.Ε.Α. ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί, επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Σώματος, εκπρόσωποι των ΕΔ/ΣΑ, κομμάτων, τοπικής αυτοδιοίκησης και συνδικαλιστικών φορέων, καθώς και μεγάλος αριθμός εν ενεργεία και συνταξιούχων συναδέλφων.

Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά την ομιλία του, τόνισε μεταξύ άλλων:

«[…]Κάθε φορά που εκκαλούμεθα σε μια τέτοια διαδικασία, τα συναισθήματα είναι πολλά και δύσκολα ωστόσο είναι μέσα στη ζωή. Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω από καρδιάς τον απερχόμενο Αρχηγό και χωρίς να με πιέζει η στιγμή της διαδικασίας, να τον ευχαριστήσω και για το ήθος , την εργατικότητα , τη συνέπεια και γιατί αυτό το κρίσιμο διάστημα, το δύσκολο διάστημα του καλοκαιριού, κάτω από δύσκολες συνθήκες το Π.Σ. έδωσε μάχες για να υπερασπιστεί ζωές ανθρώπων και τον δασικό πλούτο, της χώρας.[…]

[…]Κύριε Αρχηγέ, αναλαμβάνεται τα καθήκοντα ενός σημαντικού χώρου. Είμαι βέβαιος, ότι σε ένα πνεύμα συνεννόησης της πολιτικής ηγεσίας θα προχωρήσουμε σε βελτιώσεις θεσμικές, όπως η διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων που είναι μια κατάκτηση και εμπεδώνει το αίσθημα της εμπιστοσύνης του πολίτη προς το ελληνικό κράτος και σε άλλες θεσμικές παρεμβάσεις που πιστεύω θα βελτιώσουν τον τρόπο λειτουργιάς του Πυροσβεστικού Σώματος.[…]»

Στη συνέχεια ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας κατά την ομιλία του, ανέφερε μεταξύ άλλων:

[…]Στη διάρκεια του καλοκαιριού που μας πέρασε, το Πυροσβεστικό Σώμα και φυσικά ο απερχόμενος αρχηγός ο κ. Καρατζιάς εξετέλεσαν με εξαιρετική επιτυχία την αντιμετώπιση πάρα πολλών πυρκαγιών, περισσότερων από κάθε έτος, με μέσα που πολλές φορές ήταν και λίγα και παλιά. Σε αυτό το θέμα θα πρέπει να ενσκήψουμε όλοι, να δούμε τους κινδύνους αυτούς στο μέλλον, γιατί δεν έχουμε πλέον το δικαίωμα να κρύβουμε κάτω από το χαλί τα προβλήματα ή να τρέχουμε την τελευταία στιγμή. Οι σύγχρονες απαιτήσεις, μας επιβάλλουν και καινούριες δομές και καινούρια εκπαίδευση[…]

[…] Θέλω να ευχαριστήσω και τον απερχόμενο Αρχηγό για την προσφορά του και να ευχηθώ καλή τύχη και επιτυχία στον παραλαμβάνοντα Αρχηγό και πιστεύω πως το Πυροσβεστικό Σώμα θα είναι πάντα αντάξιο των προσδοκιών του λαού της κοινωνίας μας και θα μπορεί να αντιμετωπίσει τους κινδύνους, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί σήμερα με τα νέα κλιματολογικά δεδομένα με μεγάλη επιτυχία»

Κατά την ανάγνωση της Ημερησίας Διαταγής, ο νέος Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Καπέλιος ανέφερε:

«Θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τον Πρωθυπουργό της Χώρας κύριο Αλέξη Τσίπρα, τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κύριο Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κύριο Νίκο Τόσκα, για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου επιλέγοντάς με ως Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι θα χρησιμοποιήσω όλες μου τις γνώσεις και τις εμπειρίες που συνέλεξα από την Υπηρεσιακή μου διαδρομή, αλλά και το μέγιστο των δυνατοτήτων μου ώστε να ανταποκριθώ στις ανάγκες και προσδοκίες της Ελληνικής Κοινωνίας[…]

[…] Καλώ το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος ως μια ομάδα, χωρίς διακρίσεις, με γνώμονα το ήθος, την αξιοκρατία, την αριστεία, την αλληλεγγύη, τη συναδελφικότητα και την ανιδιοτελή προσφορά, να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών και να οδηγήσουμε το Πυροσβεστικό Σώμα στο μέλλον. Συντηρείστε το πνεύμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς μεταξύ σας και καλλιεργείστε τη συνειδητή πειθαρχία, ώστε το έργο σας να είναι ευχάριστο[…]»

Κατά την ομιλία του ο απερχόμενος Αρχηγός του Π.Σ. Στρατηγός ΠΣ ε.α. Ιωάννης Καρατζιάς μεταξύ άλλων ανέφερε:

«[…]Το διάστημα που μεσολάβησε από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου μέχρι σήμερα είναι πολύ μικρό, περιέχει όμως πολύ μεγάλη δράση[…] Σε επιχειρησιακό επίπεδο με την ουσιαστική ολοκλήρωση της αντιπυρικής περιόδου, μια από τις πιο δύσκολες από το 1998, έτος ανάληψης της δασοπυρόσβεσης από το πυροσβεστικό σώμα, με τα λιγότερα διαθέσιμα εναέρια μέσα από κάθε άλλη χρονιά, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, διαφυλάσσοντας ανθρώπινες ζωές , τις περιουσίες των πολιτών, το φυσικό και δασικό μας πλούτο.

Από καρδιάς θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους, για την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία που έδειξαν, τις μάχες που δώσαμε όλα αυτά τα χρόνια, σε αστικές, δασικές πυρκαγιές, παροχές βοηθείας, πλημμύρες και σεισμούς, επίσης να ευχαριστήσω όλους αυτούς που αγαπούν, στηρίζουν, συνδράμουν, το Πυροσβεστικό Σώμα, μάχονται δίπλα του, με απώτερο σκοπό το καλό του κοινωνικού συνόλου. Και είναι πολλοί ,πάρα πολλοί, απλοί πολίτες, εμπλεκόμενοι στη δασοπυρόσβεση φορείς, όπως οι ένοπλες δυνάμεις και ιδιαιτέρως η πολεμική αεροπορία, η ελληνική αστυνομία, το λιμενικό σώμα, η δασική υπηρεσία, η τοπική αυτοδιοίκηση όλων των βαθμίδων, οι εθελοντές πυροσβέστες, οι εθελοντικές ομάδες της πολίτικης προστασίας[…]»

Μετά τη λήξη της τελετής, έγινε επίδοση αναμνηστικών δώρων, στον απερχόμενο Αρχηγό του Π.Σ. Στρατηγό ΠΣ ε.α. Ιωάννη Καρατζιά.

Πηγή :Τελετή Παράδοσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *