ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Την Πέμπτη 10/11/2016 πραγματοποιήθηκε επίσημη συνάντηση του Δ.Σ. της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Μεσσηνίας, με τον Αρχηγό του  Πυροσβεστικού Σώματος  Αντιστράτηγο  κ. Καπέλιο Βασίλειο  για την ανάδειξη των προβλημάτων του Νομού, σχετικά με την συντήρηση των Πυροσβεστικών οχημάτων και τη δυνατότητα αντικατάστασης των Παλαιωμένων μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ και NATURA από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς και για την χορήγηση ατομικού εξοπλισμου.

Επίσης αναφέρθηκαν τα κτιριακά προβλήματα των Υπηρεσιών και αφορά τη συντήρηση – αναβάθμιση τους, αλλά και προτάσεις της Ένωσής μας πάνω σε θέματα που αφορούν το Πυροσβεστικό Σώμα.Συζητήθηκε το πρόβλημα που έχει προκύψει από την στελέχωση με Πυροσβεστικό Προσωπικό στα  14 αεροδρόμιά της χώρας που παραχωρήθηκαν στην Γερμανική ιδιωτική εταιρία και αφορά τον τρόπο υλοποίησης των μεταθέσεων – μετακινήσεων που θα απαιτηθούν μέσα στο επόμενο διάστημα, καθώς και την αναγκαιότητα πρόσληψης Πυροσβεστών ώστε να καλυφθούν τα οργανικά κενά που θα προκύψουν.

Άμεση ψήφιση- προώθηση και εφαρμογή νέου κανονισμού μεταθέσεων ώστε να μην υπάρχουν αδικίες και το Πυροσβεστικό Σώμα να λειτουργεί με ένα ενιαίο καθεστώς.Επίσης επισημάνθηκε η αναγκαιότητα προώθησης θεσμικού πλαισίου κανόνων υγείας και ασφάλειας, αλλά και το  θέμα της ομογενοποίησης του πυροσβεστικού προσωπικού.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και από την πλευρά του ο κ. Αρχηγός μας είπε ότι θα προσπαθήσει να επιλύσει τα προβλήματα των Υπηρεσιών του Νομού μας, καθώς και να δώσει λύσεις στα γενικότερα προβλήματα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Τέλος η Ένωσή μας ευχαρίστησε τον κ. Αρχηγό και του ευχήθηκε ολόψυχα  υγεία,  δύναμη  και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει.

 

                                                                                 Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΕΝΟΥΝΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ                                                                         ΚΤΙΣΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

Αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *