ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

«Επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων»
 Τα σοβαρά προβλήματα που προκαλούν οι αλλαγές, οι οποίες επήλθαν στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, επισημαίνουν 37 βουλευτές της ΝΔ, σε ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών.

Όπως αναφέρουν, πέντε μήνες μετά την ψήφιση του ν. 4387/2016 και λόγω του αντιφατικού, ασαφούς και κυρίως ανερμήνευτου περιεχομένου των νέων διατάξεων, οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αδυνατούν να προβούν στην έκδοση συνταξιοδοτικών πράξεων, με αποτέλεσμα οι οικογένειες όσων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας έχουν εξέλθει της υπηρεσίας, να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Όσοι, δε, υπηρετούν ακόμη δεν γνωρίζουν με ποιο καθεστώς θα αποχωρήσουν και, κυρίως, με ποιες διατάξεις και με ποιον τρόπο θα υπολογιστεί η σύνταξή τους.

Οι 37 βουλευτές, με επικεφαλής τους συντονιστές των αρμόδιων τομέων, Δ. Κυριαζίδη και Αθ. Δαβάκη, ζητούν από την κυβέρνηση να λύσει το πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε, επιδεικνύοντας τον δέοντα σεβασμό στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

ΘΕΜΑ: «Επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων»

 

Παραθέτουμε επίκαιρη ερώτηση των Τομεαρχών Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας  της Νέας Δημοκρατίας κ.κ Δημήτρη Κυριαζίδη και Αθανασίου Δαβάκη η οποία συνυπογράφεται από άλλους 35 Βουλευτές, με την οποία επισημαίνονται τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκαλέσει και εξακολουθούν να προκαλούν οι αλλαγές που επήλθαν στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας μετά την ψήφιση του Ν.4397/2016 λόγω του αντιφατικού, ασαφούς και κυρίως ανερμήνευτου περιεχομένου των νέων διατάξεων με αποτέλεσμα  οι Υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους να αδυνατούν να προβούν στην έκδοση συνταξιοδοτικών πράξεων και οι ευρισκόμενοι ακόμη εν υπηρεσία να μην γνωρίζουν  με ποιο καθεστώς θα αποχωρήσουν κυρίως με ποιες διατάξεις και πως θα υπολογιστεί η σύνταξή τους.

 

«Ασφαλιστικές-Συνταξιοδοτικές αλλαγές στελεχών Σωμάτων Ασφαλείας & Ενόπλων Δυνάμεων»

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                  ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΠΗΓΗ : http://www.poeyps.gr , Ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *